Rekenen is als het ware een muurtje bouwen. Elk steen bouwt voort op de volgende steen. Wanneer uw kind de basis mist of de leerstof gaat te snel kunnen er rekenproblemen ontstaan. Als de onderste stenen niet goed zitten of er missen stenen, wordt de muur niet stevig. Je kunt niet verder bouwen. Om de muur weer goed te krijgen, zul je van onderaf aan weer moeten gaan bouwen.

Om goede handelingsadviezen ten aanzien van het rekenen te geven is het belangrijk om te weten waarom het rekenen zo moeizaam gaat. Door middel van een Diagnostisch Rekenonderzoek kan ik onderzoeken waar uw zoon/dochter moeite mee heeft. Met het RD4-onderzoek worden de sterke en zwakke kanten in beeld gebracht. Dit onderzoek biedt concrete aanknopingspunten voor de begeleiding op school of in mijn praktijk.

U en uw zoon/dochter krijgen zo gerichte handvatten en zo kan het vertrouwen en plezier in leren terugkrijgen. Bovendien kan inzicht in het probleem een enorme boost zijn voor het zelfbeeld en de motivatie van uw zoon/dochter. Door te weten dat de problemen die worden ervaren in bijvoorbeeld tempo of concentratie niet te wijten zijn aan een gebrek aan inzet of intelligentie.

Heeft jouw kind moeite met rekenen? U kunt vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden van een rekenonderzoek voor uw kind te bespreken. Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp!