Kinderen hebben in het dagelijks leven rekenen nodig. Het is dus erg belangrijk dat kinderen goed leren rekenen. Alleen rekenen is een complex proces en vraagt veel vaardigheden. Soms lukt het niet meer om de rekenstof in de klas te volgen. Wanneer uw kind moeite heeft met rekenen kunnen er rekenproblemen ontstaan en dat zorgt voor frustratie en krijgt uw kind een hekel aan het rekenen. Terwijl rekenen erg belangrijk is in het vervolgonderwijs.

Herken je je kind in een paar van de onderstaande punten, dan kan wat extra ondersteuning op rekengebied wellicht helpen.

  • heeft uw kind moeite met het aanleren van de tafels?
  • vindt uw kind het rekenen steeds moeilijker worden omdat uw kind de basis nog niet beheerst?
  • heeft uw kind moeite om structuur aan te brengen in de rekenvaardigheden?
  • vindt uw kind de breuken / procenten en kommagetallen moeilijk?

In mijn RT-praktijk kan ik uw kind helpen deze neerwaartse spiraal te doorbreken. Door met behulp van doelgericht op zoek te gaan naar de hiaten in het rekenen en door te werken aan het verminderen van deze hiaten, kunnen kinderen weer succeservaringen opdoen. Ik ga uit van de mogelijkheden van het kind en laat hem of haar in kleine stapjes succeservaringen opdoen om zodoende het zelfvertrouwen weer op te bouwen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met mij op miranda@rt-praktijkmh.nl 

RD4-REKENSPECIALIST

Ik heb mij gespecialiseerd en gekwalificeerd als RD4-rekenspecialist.
Dat betekent dat ik bekwaam ben in het doen van diagnostisch onderzoek naar ERWD (ernstige rekenproblemen en dyscalculie)
Aan de hand van RD4 kan passende begeleiding voor uw kind / de leerling worden opgesteld en uitgevoerd. Het programma maakt de rekenontwikkeling van de leerling visueel inzichtelijk.  Voor meer informatie: www.rd4-rekenen.nl

TAFELMETHODE MET STOPLICHTKAARTJES                                                                       Voor veel kinderen is het leren van de tafels een obstakel. Al geruime tijd werkt RT-praktijk Miranda Heemskerk met de methode Stoplichtkaartjes.
Deze methode is uniek doordat er eerst (spelenderwijs) wordt gewerkt aan de voorwaarden, die nodig zijn om de tafels te kunnen automatiseren.
Op de website www.stoplichtkaartjes.nl kun je diverse informatie en downloads van deze methode vinden.
Wilt u graag begeleiding voor uw kind, dan kan dat dus in mijn praktijk (of op locatie). Ik heb een speciale training gehad om deze methode op de juiste manier in te kunnen zetten. 

SPELEND- EN BEWEGEND LEREN                      
Spelen en bewegen zijn belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Door te spelen en te bewegen ontwikkelt hij of zij allerlei nieuwe en verbetert bestaande vaardigheden. Door te bewegen tijdens het leren in het onderwijs, wordt leren niet alleen leuker, het gaat ook beter. Tijdens het spelenderwijs inoefenen wordt gebruik gemaakt van de spellen en materialen van Met Sprongen Vooruit (MSV). Het materiaal leent zich uitstekend voor interventies bij zwakke rekenaars en is goed in te passen bij elke realistische reken- en wiskunde methode. Ik ben zeer ervaren met de didactiek van spelenderwijs rekenen en gecertificeerd opleider MSV voor groep 3&4, 5&6.