Bij RT-praktijk Miranda Heemskerk kunt u terecht voor een Cito-training. Vanaf groep 3 tot en met groep 8 krijgen kinderen te maken met de CITO (entree) toets. Door het volgen van de CITO-training raakt uw kind gewend aan het werken met meerkeuzevragen en werken onder tijdsdruk. Weggezakte kennis wordt weer opgefrist en waar mogelijk wordt er hulp geboden wanneer er zich hiaten in de leerstof aandienen. Het doel van deze training is het vergroten van het zelfvertrouwen, zodat uw kind met een gerust hart aan de Cito (entree) toets of Cito eindtoets begint en zal presteren op zijn eigen niveau. Door deze training krijgt uw kind net dat extra duwtje in de rug die het nodig heeft omdat het onzeker is of moeite heeft met de vraagstelling van CITO.

De cito (entree) toets behoort tot het leerlingvolgsysteem van de school en is een indicatie van de ontwikkeling en het prestatieniveau van het kind tot dan toe, afgezet tegen het landelijke gemiddelde. Deze toetsen zijn een moment opname en daarmee niet alles bepalend maar worden wel als heel belangrijk ervaren door de media en ook VO scholen hechten er grote waarde aan. Vaak is de vraagstelling bij CITO toetsen anders dan de kinderen op school gewend zijn. In mijn RT-praktijk kunnen kinderen extra gerichte oefeningen krijgen en zodoende beter voorbereid worden op de CITO (entree of eind) toets.

Cito-training bij RT-praktijk Miranda Heemskerk is geschikt voor alle kinderen die op zien tegen het maken van een Cito-toets. Kinderen die faalangstig zijn, of die nog net een beetje extra ondersteuning kunnen gebruiken om met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen de toets te kunnen maken. Door het gezamenlijk bespreken van de opgaven én uitkomsten ontwikkelt uw kind vaardigheden en strategieën welke inzetbaar zijn bij alle toets onderdelen die aan bod komen.

De training vormt een goede voorbereiding op de cito-toets, al is het geen garantie voor een goede score. Dit hangt namelijk van veel factoren af. De training is er vooral op gericht om het beste uit uw kind naar boven te halen. Bel of mail voor de mogelijkheden! kosten: € 35 euro per sessie.