Training ‘alle teksten de baas’ 

Begrijpend lezen is een vaardigheid die van groot belang is. Je hebt begrijpend lezen nodig bij vrijwel alle vakken op school. Bijvoorbeeld bij het vak Rekenen en dan met name bij verhaaltjessommen. Het leggen van verbanden is heel belangrijk omdat je de som pas kunt uitrekenen als je door hebt hoe het verhaaltje in elkaar zit.

Verder gebruik je begrijpend lezen ook voor vakken zoals AardrijkskundeGeschiedenis en Natuur. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Als je de vraag in een toets niet begrijpt, wordt het lastig om er antwoord op te geven. Dus je moet begrijpen wat ze van je willen weten.

Wat leer je tijdens deze training?

  • Je leert in 6 stappen hoe je een tekst kunt lezen zodat je hem ook begrijpt en onthoudt.
  • Belangrijke woorden uit de tekst te halen d.m.v kleurtjes.
  • Weten wat signaalwoorden, verwijswoorden, synoniemen en tekstverbanden zijn.
  • Je woordenschat vergroten.
  • Plezier (terug) krijgen in het vak begrijpend lezen.

De training is afwisselend opgebouwd. Er worden uiteraard teksten gelezen en vragen gemaakt, maar we gaan ook bewegen en spelletjes doen.

Praktische informatie:
Tijdens de training gaan we met 3 tot 6 kinderen aan de slag. In 6 bijeenkomsten van 5 kwartier gaan we op een leuke manier aan de slag met begrijpend lezen! De kinderen leren te werken met de 6 stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door met kleuren en plaatjes te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. Mindmappen is hier een onderdeel van.

Voor wie:
kinderen uit groep 5 t/m 8 en middelbare scholieren uit klas 1 en 2.

Investering in je kind:
De training Begrijpend lezen ‘Alle teksten de baas’ is een groepstraining (min. 3 –  max. 6 kinderen). Hiervoor zijn de kosten €210 voor de 6 bijeenkomsten inclusief materiaal.
Volgt je kind de training liever individueel?  Hiervoor zijn de kosten €270. Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Interesse:
Op dit moment staan er nog geen trainingen op de agenda. Als u interesse heeft kunt u het contactformulier invullen.  Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op! 

De training ‘ Alle teksten de baas’  kan ook individueel gevolgd worden. Data plannen we dan natuurlijk in overleg.